divendres, 30 de novembre del 2007

RESUM DEL TALLER: "QUÈ ÉS L'HOMEOPATIA"

QUÈ ÉS L'HOMEOPATIA?
a càrrec de la metgessa homeòpata Ortrud Lindemann


L'homeopatia creu que l'ésser humà té força vital dins per superar la malaltia.

Com augmenta l'homeopatia la força vital per curar la malaltia?

PILARS DE L'HOMEOPATIA

-L'homeoptatia creu que la persona és un tot, una unitat, no tracta símptomes sinó que busca el perquè apareixen els símptomes.

-Existeix un sol remei en un moment concret, si es confon el remei no s'activa la força vital necessària per superar la malaltia.

-Tots els medicaments estan fets de la mateixa naturalesa, del regne animal, vegetal i mineral. Totes les substàncies es recullen, es processen, es dilueixen i es potencien. Amb la substància resultant es fa un estudi en éssers humans sans, es donen dosis elevades i s'observen els símptomes que surten a partir de l'ingestió.

-No es testa en animals sinó directament en l'ésser humà sa.

-Individualització: Tots els éssers humans són individuals. L'homeopatia treballa amb "remeis constitucionals" això significa que el remei funciona per aquella persona, no pel refredat o la malaltia que hagi desenvolupat.

-No es tracta només de dilucions sinó que hi ha un sistema que potència una substància a través de la dilució.

El principi de l'homeopatia és energètic. D'un element viu s'extreu la substància, normalment es tracta de varí però serà nociu depenent de la seva concentració, és a dir, com que la substància es dilueix el varí també i aleshores el que es fa és potenciar-lo, de manera que no suposa un perill per la salut ans al contrari.

-Principi dels Miasmes: Els miasmes són els Principis bàsics de totes les malalties que hi ha.

  • Massa poc
  • Massa
  • Destructiu / Autodestructiu
  • Fugitiu
La reacció a aquests estats és la patologia.

Malaltia que correspon a cada Miasme:
  • Massa poc: són les malalties pròpies de la persona que refereix "jo no puc". Les patologies associades serien la Depressió i la Sarna.
  • Massa: És el principi de la sobre-reacció, la persona es destaca per produir molt moc (flux vaginal). Les patologies associades serien la Picosis / Gonorrea.
  • Destructiu / Autodestructiu: Violència de l'ésser humà. Patologies associades seria el Càncer, la Sífilis
  • Fugitiu: Persones que viuen de l'aire i si ve alguna cosa gorda, algun problema, se'n van, no l'afronten. Patologia associada seria la Tuberculosis
Per l'homeopatia, la malaltia és una reacció inadequada a la vida.


L'homeopatia treballa segons la "llei de la similitud", és el fonament de tot tractament homeopàtic. Per curar la ferida i el trauma d'una vivència el que fa l'homeopatia és repetir l'experiència i veure com canviar-ho.

Per l'Homeopatia els mocs del refredat signifiquen confusió, és dona una planta, animal o mineral que fa que produeixis més mocs per així treure'ls cap a fora.

Un exemple per entendre millor com tracta l'Homeopatia seria el següent:
  • Què faries a una persona a 17ºC de temperatura corporal amb signes de congelació? La resposta al·lopàtica seria posar-li escalfor però el que faríem és matar-lo. La resposta homeopàtica seria fregar-lo amb gel/neu de manera que fas una fricció que provocarà una energia que farà que el que està a 17ºC reaccioni produint calor des de dintre del seu propi organisme.





BIBLIOGRAFIA RECOMANADA

-Títol: "Homeopatia" Autor George Vithoulkas Ed. Paidos. Premi alternatiu Novell. Traduït per Manuel Marí, homeòpata català.
-Títol: "El Gran Libro de la Homeopatia" Autor: Locke. 40 remeis homeopàtics.


Bé amics, aquí teniu una pinzellada sobre què és l'homeopatia, espero que us vagi bé.