divendres, 11 d’abril del 2008

I CICLE DE XERRADES / TALLERS ANY 2007-2008 a FIGUERES

Bé amics, la intenció principal d'aquest Cicle de Xerrades és fer arribar als pares/mares una informació, que d'alguna manera jo ja he anat introduint als Grups de Criança però que penso que està bé que un professional en el tema, ja sigui Metge, Terapeuta Corporal, Psicòleg, Pedagog o Educador o fins i tot uns pares experimentats, ens facin una explicació "amb més coneixement de causa" que jo.

Fins ara, les Xerrades / tallers que he organtizat són:
*Les Vacunes --amb el metge naturista Xavier Uriarte
*Remeis casolans en la criança -- amb Xavier Uriarte
*L'homeopatia -- amb la Metgessa homeòpata Ortrud Lindemann
*Consciència i recuperació del Periné Femení -- amb la Terapeuta Corporal Àngels Massagué
*Alimentació Infantil Biològica -- amb Xavier Uriarte


Ja fa temps que veig la manca de centres educatius interessants perquè aquí, a la província de Girona només tenim (i gràcies per ser-hi) una escola Waldorf, una Montesori i algun nou projecte que s'està gestant. Hi havia una escola bressol d'Educació Lliure que es deia l'Espai dels Pekes però sembla que tanca.

En alguna ocasió he proposat a una amiga pedagoga que muntés algun lloc on poder portar els nens i que no fos una escola bressol típica i sobretot per què hi ha manca de places a tot arreu, podent dir que l'oferta i la demanda no estan equilibrades, hi ha més demanda que oferta.

Últimament en els Grups de Criança hem arribat a la conclusió que falten escoles Bressol, que l'educació que tindran els nens pot ser no és la que agradaria als pares...

És per aquest cúmul de coses que se'm va ocórrer fer aquest mini-cicle d'Educació perquè es coneguin les diferents tendències educatives que hi ha i es pugui escollir amb coneixement de causa i no per què no hi ha res més ens resignem a portar-los allà on no estem convençuts de la manera d'educar.

El meu "somni" és que a partir d'aquestes xerrades i amb la inquietud els pares, es munti alguna cosa amb cara i ulls, m'agradaria que d'aquí sorgís un grup de pares decidits a obrir una escola bressol i per què no, anar creixent amb els nens i acabar amb una escola d'escolarització obligatòria, és a dir, començar de 0-6 anys i continuar fins a l'Eso.

Sóc conscient que pot ser és somniar molt però m'agrada pensar que jo hi poso un granet de sorra per què aquest somni es converteixi en realitat.

Dit això, us presento el Mini-Cicle d'Educació:

*Començar amb una introducció: "Moure's en Llibertat -Emmi Pikler" per Sònia Kliass, Psicòloga. (podeu trobar un article sobre el tema a l'apartat "Educació" que trobareu en la secció "Què cerques?" escrit per la Sònia Kliass)

*Pedagogia Waldorf amb Pere Avià, membre de l'Associació Waldorf Girona (podeu trobar una entrevista que va fer l'Imma Sanchís per La Contra de La Vanguardia a Christopher Clouder a l'apartat "Educació" que trobareu a la secció "Què Cerques?")

*Educació Lliure -- CANCELADA -- em sap molt greu però el ponent m'ha fallat i no he aconseguit a ningú més. En cas que tingueu interès per aquest tipus de pedagogía en especial poseu-vos en contacte i miraré de passar-vos l'informació i contactes que tinc.

*Educació a Casa -- amb Xavier Alà, Membre Fundador de l'ALE (Associació per la lliure Educació); Membre de la Coordinadora Catalana d'Educar en Família i Director de l'oficina a Espanya de Clonlara School (podeu llegir un article sobre el tema a l'apartat "Educació" que trobareu a la secció "Què Cerques?").

*Testimoni d'uns pares que varen trobar un grup de pares inquiets i tots junts porten la gestió d'una escola Bressol, "La Magarrufa" de Barcelona. Representats de l'Escola Comenius ens presentaran el seu projecte



Si voleu anar rebent l'informació de les xerrades / tallers podeu subscriure's al bloc i a mesura que ho vagi publicant us anirà arribant.