dijous, 26 de juliol del 2007

LES VACUNES

RESUM XERRADA SOBRE “ELS PERILLS DE LES VACUNES” del dia 22.6.2007

a càrrec del Dr. Xavier Uriarte


Autora: Tuulikki Vegué


Disminueixen les malalties infeccioses greus de l'humanitat com són:
La Poliomielitis
La Sífilis
La Ràbia
La Meningitis
La Malària
Les malalties Gonorreiques
La Lepra
En quan a la sífilis, apareixen 1.000 casos nous a l'any.
En quan a la lepra hi ha més de 15 persones a l'any que la pateixen.
La còlera i la poliomielitis s'han extingit.

Condicions que han fet regular les malalties infeccioses:

1- La permanent existència de calories alimentàries fa que no hi hagi infeccions. Si el consum de calories baixa, l'epidèmia augmenta com és el cas de la Tuberculosis, la Còlera, la Pesta i la Sífilis.

2- Les condicions de les aigües. A partir del moment en què es van separar les aigües residuals de les aigües de consum va disminuir el número d'afectats per la còlera, la Pesta, el Tifus, la Poliomielitis, l'Hepatitis.

3- Gran densitat de població. La concentració de gent per metre quadrat i el poc sol fa que es desenvolupin malalties com la Tuberculosis (infecciosa) i el Raquitisme (no infecciosa).
És a dir que a mesura que la població es reparteix i té més hores de sol, tan la Tuberculosis com el Raquitisme disminueixen.

En l'època de la Revolució Industrial es donava aquesta condició de gran densitat de població, sobretot a les escoles i a les fàbriques precisament per ser llocs amb poca llum solar i on es concentrava gran número de gent.
En el moment que varen fer finestres grans perquè el sol pogués entrar i hi hagués la suficient renovació d'aire, les malalties infeccioses varen disminuir, sobretot la tuberculosis.

4- L'angoixa. És la base de moltes malalties greus, sobretot de la tuberculosis. Si a l'angoixa hi afegim la fam, la desnutrició, la manca d'aigua potable, la manca d'aliments i la manca de ventilació, propi de les zones dels voltants de les grans ciutats, tenim la Tuberculosis.

5- La Promiscuïtat: D'aquí sorgeixen malalties com la Sida, l'Hepatitis, la Gonorrea i la Sífilis.

Hi ha dos tipus d'origen de la malaltia: la Vaginal i l'Uretral.

Les malalties vaginals tenien el seu origen en la violació, si a aquesta li sumem l'abandó, la manca d'aigua i la manca de ventilació tenim la malaltia.

Les malalties uretrals, en casos d'epidèmies, es donen en condicions molt determinades.


Ara, a Europa ja no existeixen malalties com:
la Còlera
la Verola
la Pesta
pràcticament la Ràbia
la Diftèria
la Poliomielitis
Les dues últimes no existeixen des de fa 25 anys.

En canvi encara existeixen malalties com:
la Rosa (bon tractament i evolució)
el Xarampió (bon tractament en infants)
les Galteres (bon tractament i evolució)
la Tos ferina (bon tractament)
el Tètanus
la Meningitis
la Varicel·la (bon tractament en infants)
la Grip (bona evolució)
la Hepatitis A-B-C (bona evolució)

En quant al Tètanus hi ha entre 6 i 10 persones a Espanya que el pateixen cada any. És una gran contractura muscular que acaba amb una parada cardi-respiratòria (recordem que el cor és un gran muscle).
És una malaltia generada per dificultats alimentàries, aigua en males condicions, nivell important d'angoixa i una ferida greu. ===> Propi de les guerres, de les trinxeres.

Pel que fa a la Meningitis i a la Poliomielitis són malalties que es desenvolupen per etapes:
Poliomielitis: Comença en l'aparell digestiu: diarrees i evoluciona amb paràlisi.
Entre els anys 1945-1965 es va posar de moda operar de les angines (amigdalectomia), es va veure que al cap de 2 anys de l'intervenció apareixia la Poliomielitis Paralítica.
Tecnologia sanitària ===> + Poliomielitis.

Les amígdales formen part del Sistema limfàtic. La funció dels vasos limfàtics consisteix en drenar i ho fan amb la col.laboració de les venes. Els Ganglis limfàtics es situen al llarg del recorregut dels grans vasos limfàtics i actuen com a filtres limfàtics impedint el pas al torrent circulatori de material estrany o d'agents microbians. Els limfòcits d'un gangli limfàtic formen nòduls i la seva regió central rep el nom de Centre Germinatiu que és on es formen els anticossos.
Les AMÍGDALES són agregacions de nòduls limfàtics situades per sota de les cavitats oral i faríngia, en el seu interior hi ha limfòcits alguns dels quals es disposen en forma de nòduls o folículs amb centres germinatius en el seu interior.

Meningitis: Comença amb un refredat que tractat amb antibiòtics, antiinflamatoris i analgèsics pot evolucionar cap a una Meningitis perquè no permetem que el refredat surti per tant surt més gran i en forma de Meningitis.

Una primera fase mal atesa d'aquestes dues malalties pot evolucionar.



Des de 1930-1950 amb el model occidental les malalties es van reduir al llarg del segle amb un 99%. Evidentment una guerra porta totes les malaltes infeccioses. Hi va haver epidèmies durant la Guerra Mundial i durant la Guerra Civil Espanyola.

L'infecció evoluciona independentment de la vacuna. Davant d'una situació de risc (guerra) té més risc de contraure la malaltia una persona vacunada que una persona no vacunada pel fet que una persona no vacunada té un sistema immunològic actiu, preparat per defensar-se, en canvi, una persona vacunada no té el sistema immunològic entrenat per actuar, ha quedat inhibit per les vacunes.

Però continuen existint malalties infeccioses no greus com són la tos ferina, la grip i el xarampió.

Les persones que venen de fora amb altres condicions ambientals a les nostres, si porten alguna malaltia del seu país que aquí ja no existeix perquè les condicions ambientals ja no ho afavoreixen, es normalitzen amb aigua neta, ventilació i una bona alimentació. En canvi estan exposats a contraure les nostres malalties.

Si nosaltres anem a un altre país on hi ha un ecosistema i situació pròpia, estem exposats a les seves malalties.

*Sembla ser que les vacunes no són les responsables de la disminució de les malalties infeccioses sinó que ho és el fet de tenir aigua potable, sol, una bona alimentació... en definitiva, una bona higiene.

*Qualsevol vacuna conté:
Mercuri
Alumini
Antibiòtic com a conservant
substàncies per anestesiar el microorganisme
Microorganisme propi de cada vacuna
. . .

El mercuri pot provocar lesions neurològiques importants i és un gran activador de reaccions al.lèrgiques. Per això es va retirar la Mercromina del mercat.

Les vacunes tenen més efectes adversos del que sanitat i les cases farmacèutiques ens diuen.

1 de cada 8.000 persones pot patir els efectes secundaris d'una vacuna.
1 de cada 3.000 persones pot tenir la poliomielitis

Efectes secundaris que pot tenir una vacuna:
Esclerosis en plaques: La Poliomielitis
Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:
*Asma
*Dermatitis
*Psoriasis
La malaltia per la que m'han vacunat
Malalties auto immunes:
*Diabetis
*Paràlisis
*Disminució del nombre de plaquetes = Risc d'hemorràgia
Lesions neurològiques
Vacunacions repetitives de grip i hepatitis poden provocar el desenvolupament de Neo Limfomes.

Quines vacunes serien beneficioses:
La població vacunada té més risc d'emmalaltir que la població no vacunada.

La població NO vacunada està més protegida pel fet d'haver passat malalties i haver deixat treballar el seu Sistema Immunitari.

La Vacunació artificial fa que augmentin els microorganismes de l'ambient per tant exposem el planeta a major càrrega de residus, vindria a ser el mateix que no vigilar amb la recollida selectiva de la brossa, contribueix a la no sostenibilitat.

Tètanus: Si en el nostre medi hi ha bestia i possibilitat de grans ferides plantegem-nos posar la vacuna.
Gammaglobulina és un sèrum extern que en cas de feriada fa que creïs anticossos externs. És el que s'anomena Immunitat passiva, és menys nociva perquè no entra al cos.
Vacuna fa que creïs anticossos interns. És el que s'anomena Immunitat Activa. La que venen a les farmàcies té un nivell de mercuri superior que la que dispensen a la Seguretat Social.

Febre Groga: És una malaltia pròpia de zones selvàtiques.

Triple Vírica: Vacuna contra la Grip/Poliomielitis/ Xarampió ===> es pot agafar igualment la malaltia encara que et vacunin. La vacunació massiva provoca un augment de la malaltia.

Tos ferina/Tètanus/Xarampió/Hepatitis: Aquestes vacunes són les que produeixen més lesions neurològiques degut a la semblança dels microorganismes de les vacunes amb els microorganismes propis dels diferents òrgans del cos, de manera que el que s'aconsegueix és que destrueixin els microorganismes propis amb la consegüent fallada de l'òrgan atacat provocant insuficiències renals, hepàtiques...

Diftèria: Pot causar lesions renals i cardíaques.


L'Alletament matern afavoreix la producció de Mielina que és una baina que envolta les fibres nervioses, formada per lípids i proteïnes que serveix de túnica aïllant de la fibra nerviosa, aquest aïllament és important per la conducció de l'impuls nerviós. Quan més gruixuda és la baina de mielina més ràpid és l'impuls nerviós.


===> Una persona sense vacunar està més preparada per afrontar qualsevol malaltia, però evidentment pot morir d'una malària, d'una meningitis o de qualsevol altra cosa, igual que una persona vacunada.

===> La Lliga per la Llibertat de Vacunació defensa la Homeopatia quan apareix un efecte secundari a una vacuna però no creu en la prevenció dels efectes secundaris de les vacunes.

Aquest resum reflexa les inquietuds de la gent que va assistir a la xerrada, el tema és molt més extens que aquestes modestes 4 ratlles


BIBLIOGRAFIA RECOMANADA (Tema Vacunes)

"Los Peligros de las Vacunas",
Autor: X. Uriarte
"Salud e infección: auge y decadencia de las vacunas" Autor: Delarue, S. México 1980
"Vacunaciones Sistemáticas en cuestión: ¿Son realmente necesarias?"
Autor: Juan Manuel Marin Olmos. Ed. Icaria
"Como criar a un hijo sano a pesar de su médico" Autor: Robert S. Mendelsohn Ed. Gea